024. Sesampanerad sötpotatisfalafel.

söndag. en dag med regn på fönsterrutan, skolarbete som tynger axlar och raggsockor. har inget att visa och efter att ha fått flera förfrågningar kring receptet till dessa godingar tänkte jag att det är dags att publicera det i någon form, och vad passar bättre om inte här?
 
sötpotatisfalafel för två:
1 sötpotatis
1½ dl kikärtor/andra valfria bönor
½ gul lök, finhackad
kryddor av valfritt slag (det är megagott med ingefära, gurkmeja, chili, curry, spiskummin och så salt och peppar mm.)
färsk koriander
färsk persilja
(om en vill: riven kokos)
sesamfrön
olja
 
gör såhär:
1. sätt ugnen på 175 grader, skala och skär sötpotatisen i små kuber och släng in i ugnen tills de är mjuka igenom, cirka 15-20 minuter.
2. blanda ihop med resten av ingredienserna förutom sesamfrön och olja. Mixa, mixa, mixa till en jämn massa, fyll eventuellt på med mer kikärtor om den är lös tills den går att rulla till bollar.
3. ugnsbaka bollarna i 20-30 minuter i mitten av ugnen.
4. ät och NJUT!
 
smakar väldigt gott med en stor sallad, frön, nötter och sånt gott!
 
ha en fortsatt superfin söndag. jag ska läsa the Great Gatsby och somna tidigt för imorgon är det dags för skola igen och så kommer Ingrid hem igen efter några dagar i Dublin, det är bra.
om mat | | 9 kommentarer |
Upp