079. en bil, fem svenskar, barndomshits och philly.

för två helger sedan var det dags för roadtrip med philadelphia i pennsylvania som slutdestiantion. jag bakom ratten och elsa, gritt, liza och nikita som sällskap och partners in crime för dagen.
vi drog iväg tidigt, preppade frukost och nikita och hoppade in i bilen redo för en lång dag. vi tog vägen igenom delaware på vägen dit och kan nu på så sätt bocka av ytterligare två delstater på mini lilla lista, hurra! 
vi körde i ett par utav de totalt fyra timmarna, yrade runt på småvägar för att hitta en bra plats för frukoststopp men utan framgång och vi slutade upp med att stanna vid en grusväg intill någons trädgård. det funkade bra det också. vi hade hela bagageutrymmet fullt av mat, smörgåsar, frukt, nötter, choklad och mer därtill och trots det ställde elsa frågan "behöver vi köpa med oss mer?" och det känns som att svaret är ganska självklart på den frågan inte sant? mätta och belåtna gasade vi vidare. 
väl framme efter musikquiz, skratt och struntprat kom vi fram, agerade turister och bad en kvinna ta en gruppbild på oss fem för det måste ju förevigas vad vi har för oss.
vi tittade omkring, promenerade och svettades. vet inte hur jag ska klara av den här hettan. sjuttiofem procents luftfuktighet och närmare fyrtiograder varmt, jösses! 
vi stötte på den här fina saken, en skylt fylld med namn, saker och så vidare som någon ber för ska bli bra. oavsett om en är religiös eller inte är det ju alltid fint att kunna önska sig eller be om någonting som känns viktigt. 
vi gick vidare längs philadelphias gator, som enligt mig i det området där vi gick var väldigt sunkigt men det var det värt för målet var något alldeles fantastiskt vackert, men mer om det i ett annat inlägg.
 
idag bokade min värdmamma flygbiljetter till detroit och den sjugosjätte augusti åker vi dit för att spendera en vecka med familjens släkt, gå på ett riktigt indiskt bröllop (peppen på det!) som enligt v kommer ha cirka trehundra gäster och för min del ska jag jobba en del, bära en sari och upptäcka samt pricka av en ny stad och stat på min lista återigen, fint! 
 
 
om resor | |
#1 - - Embla:

Så otroligt fina bilder, älskar känslan i inlägget.

Upp