058. på gatan där jag bor.

det har gått sex dagar sen jag kom hit till familjen och första halvan av första arbetsveckan har rusat förbi i kanonfart.
jag trivs bra här, trots att jag bor i en familj som har ett hektiskt schema, som inte äter middag tillsammans klockan sex om kvällarna och som inte tänker som jag på långa vägar. jag trivs och det kommer bli ett väldigt bra år, ett jäkligt bra år närmare bestämt.
allt är i full blom och området runt omkring gatan där jag bor är fantastiskt vackert och jag gapar varje gång jag ser många av husen, eller borde jag likna det med mindre slott och inte hus. allt är större än hemma. husen, bilarna, förpackningarna. allt.
jag var ute på promenad i lördags så fort solen tittat fram och jag gnuggat gruset ur ögonen och jag är så glad för det. något jag vill göra så ofta jag kan. 
här bor visst jag och, högst uppe på vinden med eget sovrum, badrum och något som en kan likna vid ett vardagsrum för häng och såna bra grejer. 
dagarna består av att jobba mellan halv åtta och halv tio, vara ledig fram till klockan ett och jobba till klockan halv sex igen. bra schema med tidiga kvällar och tid för ärenden på förmiddagen. som att till exempel äta frozen yoghurt, träna eller åka någonstans för att ge sig själv lite nya kläder att hänga i garderoben eftersom den där väskan med en vikt på tjugotre kilo inte räckte någonstans i princip.
 
om livet | | 3 kommentarer |

057. new york city och rockefeller center.

staden som tog mig med storm och som jag vill till igen, igen, igen och igen.
nu blir det en liten tillbaka blick från förra veckan, har liksom inte hunnit med och sitter inte vid datorn knappt någonting som det är just nu. så därför vill jag visa er lite av den där betongdjungeln som ligger norr om min nya stad washington, nämligen new york.
ni ser ju själva. f a n t a s t i s k t. fick möjligheten att åka in till new york förra tisdagen under dagarna som vi spenderade i tarrytown under vår orientation måndag till torsdag.
en biljett till toppen av rockefeller center var helt klart det bästa tillsammans med strålande sol som gav möjligheten att se oändligt långt bort mot horisonten. mh, fina stad.
hängde med den här fina och braiga tjejen, lisa. när jag tog ett tåg till söder tog hon ett annat norrut till boston men snart ses vi igen.
om ni vill att en stad ska få er att tappa andan så borde ni definitivt åka hit, oavsett vad. får ni möjligheten? åk! 
| | Kommentera |

056. att flytta till ett annat land.

nu är jag här och i det här rummet kommer jag spendera majoriteten av mina nätter det kommande året.
i ett nytt land, i en ny stad, i ett nytt hem, i ett nytt rum och i en ny familj men det känns bra och jag är så glad över att vara här.
 
tågresan ifrån new york var lång men jag hade sällskap av priscila från costa rica som jag träffade under orientation som kommer bo inne i centrala washington dc. 
 
blev upphämtad av mina värdföräldrar på union station och kom till huset strax före halv elva igår kväll, knäppt att det inte kändes jätte konstigt att krama om och prata med dem trots det faktum att vi aldrig tidigare träffats. planerna är inte särskilt bestämda för de kommande dagarna utan det handlar mest om att vila och få lite koll på vissa rutiner men det mesta kommer nästa vecka. jag och melanie, som varit au pair här innan mig under de senaste tjugoen månaderna, lämnade av k2 vid skolan strax före halv tio och efter det har jag skypeat med min bror, mamma och
farmor. fint att se dem och höra hur det är hemma. innan lunch kommer troligen Kristina från APiA och i eftermiddag blir det fortsatt lugna puckar, eventuellt ett besök till matbutiken och banken. annars löser sig resten nästa vecka.
 
(mina värdföräldrar kommer att förkortas med vm och vp och pojkarna kommer att förkortas med k1 (den äldsta på sju snart åtta år) och k2 (den yngsta på fyra snart fem år) för att respektera deras privatliv)
 
| | 3 kommentarer |
Upp