022. Lite söndag och lite måndag.

måndag. helgerna går så himla fort och det känns som om de är borta på en blinkning. men trots det har jag haft en fin helg och nu är det en ny vecka. såhär har det varit under en söndag och en måndag, septembers sista dagar:
Vi tog bilen, med hela familjen ilastad, till Kinnekulle och Munkängarna. Där brann löven och skogen doftade helt otroligt.
Åt tunnbrödsrullar med tonfisk alternativt skinka till lunch, plockade ekollon.
och det är bara så himla vackert där, och en liten bit därifrån finns det här gamla kalkbrottet. och om möjligt ännu finare nu när allt går i olika nyanser av rött.
idag, på måndagen åt jag frukost hemma framför teven med en bok som sällskap. äggmackor och satsumas som äntligen är i säsong!
cyklade in till stan, passerade det här (<3), för att
sätta mig på Lundstedts, i orangeriet med en kopp te och skolböckerna i några timmar.
sedan mötte jag upp sandra på king fisher, åt chicken tandoori och pratade om saker som är bra, jobbiga, viktiga och pirriga men hon som är så bra ville inte vara med på bild idag.
 
efter dagens enda lektion gick jag till ett fik med ett litet gäng människor, pratade, planerade och sådär. efter några timmars plugg hemma, knåpande av ett nytt CV och jobbsökande fick jag ett sms från clara som undrade ifall jag ville åka iväg en sväng för att komma på andra tankar och för att göra ingenting, så det gjorde vi. pratade likväl där om saker som är viktiga, peppiga och allt det där. har så fina vänner så det är inte klokt!
om livet | | 13 kommentarer |

021. Ibland så behöver en ge sig själv presenter, bara för att.

lördag. en absolut höstdag med kalla vindar, brinnande träd och skördefest i staden här där jag bor. åkte dit tillsammans med en del av familjen, lyssnade på livemusik, tittade på utställningar, fyllde på strumpbyxlagret inför kallare dagar och kom hem med det på bilderna ovan. Rörstrandsporslin till samlingen och två små burkar med Kusmi te att värma sig med om kvällarna.
 
ikväll blir det eventuellt lite dans med vänner på klubb om kroppen orkar med efter några dagar hemma i  viloläge.
ha det fint, puss.
| | 2 kommentarer |

020. En helt vanlig måndag, fast med sushi och bästisar också.

tisdag. solen skiner utanför fönstret och jag är hemma för en "ta-hand-om-mig-själv-" dag, lagar vegetarisk curry till lunch och krigar emot matematiken istället för att vara ute i höst solen, men snart, då ska jag gå ut, andas och släppa ekvationer, MGN och annat trist för en stund.
igår var i alla fall en väldigt fin måndag, för då var det dags för mig att prova sushi för första gången, har liksom inte vågat förut och nu bestämde vi att fixa egen hemma på Höjden hos Amanda, hur bra som helst.
fyll, rulla, skär. så. himla. gott. med tonfiskfyllning, och gott med sushi överhuvudtaget fast jag vågade inte riktigt smaka på det där med rå lax.
hej, från en pepp och nyfiken jag.
smakade ju liksom hur bra som helst och det här vill jag äta igen, gudars.
och sämre blir det ju inte när en får göra sånt här med de bästa en vet.
 
vi stannade uppe länge och delade sen upp oss, några åkte hem och resten somnade i lediga sängar tillsammans. jag sov bredvid sandra, vilket är ungefär hur bra som helst och pratade om viktiga saker som behöver pratas om, hon är så klok och bra den människan! och det är resten av dem också. är så himla lyckligt lottad med kloka vänner. imorses vaknade vi, lagade och åt amerikanska pannkakor till frukost, lämnade Låstad och så åkte vi hemåt stan igen, jag lämnade av ingrid, lisa & sandra på skolan och körde vidare hem till mig. dagar som de här är så viktiga, det får en att orka.
 
om livet | | 3 kommentarer |
Upp