025. Lugnet före stormen.

måndag. höstlov och det vankas superstorm i de södra delarna av Sverige idag, höstens första enligt löpsedlarna i matbutiken, vindarna mäter fyrtiofyra meter per sekund.
fast höstlov är så mycket mer än bara stormiga vindar och ösregn. det är sovmorgon, god frukost, pyjamasdagar, film, läsning, te och sällskap i världsklass.
jag har laddat upp inför den eventuella stormen med en skrivbok, vantstickning, raggsockor och så boken Änglarnas svar av Stefan Einhorn som jag tänkte börja läsa tillsammans med teet som värmer hela kroppen. den här veckan är min vecka som jag tänker ägna åt att ladda batterierna med det som jag gillar allra mest.
tips:
- baka bröd
- springa i snabba skor i skogen
- läsa den där boken som väntat för länge
- titta på filmer som en aldrig hinner med eller helt enkelt bara måste se igen och igen
- kramas
- umgås de som får en att må bra
- testa ett nytt recept
- sticka
- sova länge
- gå i pyjamas och raggsockor hela dagen
- dricka massvis med te
 
hur spenderar ni ert höstlov och om ni redan haft det, vad gjorde ni?
 
 
om listor | | 3 kommentarer |

023. Nu behöver inte jag heller frysa längre.

måndag. fem dagar kvar till höstlov och jag försöker hinna med så gott jag kan för livet snurrar lika fort som det gjorde sist jag hörde av mig här, men sedan sist har löven sakta fallit av sina grenar och gjort träden alldeles nakna. regnet smattrar på rutan och så fort jag kommer hem kokar jag te och drar på raggsockorna, fast jag gillar ju det ändå.
idag fick jag, som en liten "för-julklapp" i de grå dagarna som går, ett paket på posten. det är ju trots allt oktober och då får man beställa sånt som egentligen är lite för dyrt för en students plånbok...
...härifrån. Fast en blir ju alltid så jäkla nervös när man inte har provat något tidigare.
i paketet låg den här. en svart, lång kappa i hundra procent ull. nu behöver inte jag heller frysa längre.
 
kan ni inte berätta något som hänt er det senaste som gör är bra?
något som jag själv tycker är bra är att jag idag vågade, trots tvivel om att jag inte borde, att sluta läsa matte 3b som jag valt till som en extra kurs utöver de andra jag läser bara för att det är bra att ha för merit och sådär fastän jag förstår ungefär ingenting. men nu är det borta och jag är inte längre som en tegelsten.
därför behöver jag inte plugga logaritmer, k-värden eller exponentialfunktioner och derivater någonsin mer och därför ska jag sticka på varma varntar, lyssna på sånt här peppigt, dricka massvis med te och läsa istället.
 
puss, nu hörs vi snart igen och på riktigt den här gången för att nästa vecka har jag höstlov och ska fylla dagarna med sånt jag mår bra av.
| | 4 kommentarer |
Upp