080. sip -n- glow juicery.

i philadelphia var det varmt, som på alla andra platser där jag varit det senaste i det här enorma landet. svetten rinner och vi ligger runt fyrtio plusgrader dagligen, att vara ute är en pers vissa dagar och det känns så hemskt att klaga när vädret kunde varit tio plusgrader och regn. vi behövde i alla fall en törstsläckare och då gick vi hit, till sip -n- glow juicery.
vi köpte juice och smoothie för att släcka törsten, mums och tack sa kroppen på en gång! 
stället var hur fint som helst, en litet hörn på gatan med juicer och hälsoshots.
på väggen satt ett kollage av minipolaroider, i fönstrena hängde pom poms och på hyllorna låg t-shirtar med slogans och tryck.
jag tog något så smasktigt som en färskpressad juice med bland annat apelsin, ingefära och selleri. väldigt gott och bra med ny energi. redo för nästa destination: the magical garden.
 
om livet | | Kommentera |

079. en bil, fem svenskar, barndomshits och philly.

för två helger sedan var det dags för roadtrip med philadelphia i pennsylvania som slutdestiantion. jag bakom ratten och elsa, gritt, liza och nikita som sällskap och partners in crime för dagen.
vi drog iväg tidigt, preppade frukost och nikita och hoppade in i bilen redo för en lång dag. vi tog vägen igenom delaware på vägen dit och kan nu på så sätt bocka av ytterligare två delstater på mini lilla lista, hurra! 
vi körde i ett par utav de totalt fyra timmarna, yrade runt på småvägar för att hitta en bra plats för frukoststopp men utan framgång och vi slutade upp med att stanna vid en grusväg intill någons trädgård. det funkade bra det också. vi hade hela bagageutrymmet fullt av mat, smörgåsar, frukt, nötter, choklad och mer därtill och trots det ställde elsa frågan "behöver vi köpa med oss mer?" och det känns som att svaret är ganska självklart på den frågan inte sant? mätta och belåtna gasade vi vidare. 
väl framme efter musikquiz, skratt och struntprat kom vi fram, agerade turister och bad en kvinna ta en gruppbild på oss fem för det måste ju förevigas vad vi har för oss.
vi tittade omkring, promenerade och svettades. vet inte hur jag ska klara av den här hettan. sjuttiofem procents luftfuktighet och närmare fyrtiograder varmt, jösses! 
vi stötte på den här fina saken, en skylt fylld med namn, saker och så vidare som någon ber för ska bli bra. oavsett om en är religiös eller inte är det ju alltid fint att kunna önska sig eller be om någonting som känns viktigt. 
vi gick vidare längs philadelphias gator, som enligt mig i det området där vi gick var väldigt sunkigt men det var det värt för målet var något alldeles fantastiskt vackert, men mer om det i ett annat inlägg.
 
idag bokade min värdmamma flygbiljetter till detroit och den sjugosjätte augusti åker vi dit för att spendera en vecka med familjens släkt, gå på ett riktigt indiskt bröllop (peppen på det!) som enligt v kommer ha cirka trehundra gäster och för min del ska jag jobba en del, bära en sari och upptäcka samt pricka av en ny stad och stat på min lista återigen, fint! 
 
 
om resor | | En kommentar |

078. ett paket fyllt med hemmakänsla & kärlek.

det här kom på posten till mig. ett paket fyllt med hemmakänsla och kärlek. när familjen postar kvarglömda kläder, tandkräm (eftersom den jag har här smakar skrutt), te, nötter (eftersom det kostar skjortan här, mat i allmänhet gör ju för sjutton det. kommer vara miljonär när jag får handla på ica igen!), ett gosedjur, spinningskor så jag kan cykla igen, fotografier och ett litet brev från den fantastiska åttaåringen till lillasyster skrivet på farmors skrivmaskin med knagglig stavning. 
hjärtat går lite itu för att jag är verkligen en sådan hemmamänniska, det vet jag nu.
hemma för mig är kärlek, värme, trygghet och det som jag längtar efter så mycket och som en säger här borta: 
"there's no place like home."
 

nu sitter jag på en buss hem efter en långhelg i new york, det stora äpplet med midsommarfirande, dans och det bästa tänkbara svenska gänget. glimtar ifrån det kommer när ni minst anar det!
 
 
| | Kommentera |
Upp