091. fjärde juli, parad och nationaldag.

"långt" bak i tiden, närmare bestämt för nästan tre månader sedan var det dags för nationaldagsfirande här på andra sidan atlanten. pampigt och olikt det vi är vana vid hemifrån. 
jag och elsa tog tunnelbanan i regnet ifrån mig in till dc för att positionera oss vid sidan av connecticut avenue, möta upp nikita, theresa, nikitas morfar och tanya och spana in paraden.
paraden är en viktig tillställning och det går amerikaner klädda i rött, blått och vitt överallt liksom husen och staden i övrigt är dekorerad för firandet av självständigheten.
människorna förbereder sig med stolar och picknick korgar för att vara redo för det som komma skall, 
det är fascinerande och samtidigt skrämmande när en förstår vilken militant stat usa faktiskt är, första ledet i paraden var enbart militär och marinkår med tillhörande musik och den respekt en känner när en ser dem är väldigt stark.
hej älskade ni! 
efter paraden promenerade vi vidare längs med pennsylvania avenue med målet att köpa glass och se vita huset. 
hej morfar, nikita och tanya och hej vita huset! 
här efter tog vi oss mot tunnelbanan, jag och elsa tog orangea linjen hem till mig och nikita, theresa, morfar och tanya tog rda linjen hem till sig! 

elsa och jag for hem, svidade om och väntade in liza innan det var dags för fyrvererier vid jefferson memorial, fint att kunna göra sånt en helt, för oss, vanlig lördag. efter fyrverkerierna promenerade vi från the national mall ända till georgetown, en sträcka som inte är att leka med och ömma fötter var ett faktum när vi kom tillbaka hem.
 
| | Kommentera |

090. de där två.

ni har ju redan fått se mycket av de människorna jag umgås med här borta, men aldrig någonsin trodde väl jag att jag skulle träffa några som skulle komma att bli så otroligt viktiga i mitt liv. de är min familj, de gör allt för mig. skrattar med mig, gråter med mig, är förbannade med mig, njuter av god mat med mig, trängs i samma säng med mig, är absolut supertöntiga med mig och de finns där hela tiden, dygnet runt. 
dem är mina bästa personer här trots det att vi är så otroligt olika på princip alla plan.
jag tycker om dem så det gör ont och jag vet att de är vänner för hela livet. en aggressiv skåning från malmö med världens sjukaste humor och en extremt godhjärtat göteborgare som är precis lika knasig som den förstnämda malmöbon.
supertrion.
 
om livet | | Kommentera |

089. tredje dagen i new york, brunch och flatiron district.

new york, bilderna gör så att det kryper i kroppen och jag vill tillbaka och lyllos mig att jag får åka dit igen i september. förhoppningsvis kommer jag kunna klämma in en eller två turer till innan tvåtusen femton är slut, att se julskyltningen är ju ett måste och jag skulle jubla om jag fick möjlighet att åka dit för julklappsshopping, skridskoåkning, promenad i central park och för att få träffa lisaigen.
vi promenerade längs med new yorks gator, med ett mål att hitta ett ställe med mat som kunde mätta våra magar.
vi hittade ett, perfekt! l&w oyster c/o.
tur för oss var det söndag och de serverade brunch, himlen! 
på menyn fanns allt ifrån crab cake till omelett till belgiska våfflor till bloody marys, men det sistnämnda är ingenting för oss som är under tjugoett. 
jag slukade en veggie omelett med stekt potatis och sallad, tack sa kroppen och knoppen. ny energi för en dag fylld av promenerade, hettande sol och en lång bussresa tillbaka till dc.
interiören var något i min smak och har ni vägarna förbi, gå dit vettja! 
vi promenerade vidare mot denna byggnad och flatiron district. check på listan för platser att besöka! 
hej elsa, dig gillar jag! vi promenerade och promenerade och nådde till slut greenwhich village med...
...det här som mål. carrie bradshaws lägenhet, ytterligare en check på listan. fotade som sig bör och sen gick vi med trötta ben runt länge länge på gatorna innan vi stannade på whole foods för att införskaffa middag, hämta väskorna på hotellet och sedan åka tillbaka hem till dc och en ny jobbvecka.
 
| | Kommentera |
Upp