068. rock creek park, gröna löv, den där hemmakänslan och indiskt till middag.

lördagen som gick var precis vad jag behövde, frisk luft, promenad i benen och sällskap som får bra betyg. efter det att jag skjutsat min värdfamilj till ronald reagan international airport styrde jag bilen tillbaka till elsa för att umgås med henne. 
jag, elsa och ozzie hoppade in i bilen och styre västerut längs med 495:an och motorvägen med great falls som slutdestination.
när vi väl kommer fram finns det två alternativ: att köa i en timma för att faktiskt komma in på området eller vända och åka tillbaka till chevy chase och promenera i rock creek park. vi väljer det sistnämnda. sagt och gjort, vi vänder och kör tillbaka längs motorvägen och parkerar bilen. och såhäri efterhand är jag inte det minsta missnöjd över det. 
rock creek gav en känsla av hemma, att få promenera i lövskog på stigar av likt ett elljusspår. vi spenderade ett par timmar och kom slutligen tillbaka till bilen efter en stunds virrighet och vilsna steg.
vi tog bilen tillbaka till elsa, tog en dusch och inväntade angelica, det skulle bli indiskt till middag och mys den här lördagskvällen. 
vi tog bilen in till friendship heights och tog raska steg in till restaurangen passage to india, beställde mat och gick till cvs för att köpa nödvändigheter under tiden, så som solskyddsfaktor och tuggumi.
vi hämtade upp maten (åt världens godaste gryta med bönor, sötpotatis, ris och kikärtstunnbröd, nom!), åkte hem, åt, skrattade och pratade strunt om vartannat innan vi stationerade oss i soffan framför pearl harbor resten av kvällen innan angelica åkte tillbaka till arlington och jag kröp ned brevid elsa för ytterligare en natt.
 
| | Kommentera |

067. ff, årets första grillkväll och chinatown klockan två.

i fredags när jag slutat packade jag ner allt gott som kan tänkas behövas för en lyckad sallad så som vattenmelon, jordgubbar och fetaost i en påse, pyjamasen och andra nödvändigheter åkte ner i väskan, musiken i bilen skruvades upp och rutorna vevades ner.
helgen väntade och den skulle få börja på bästa tänkbara sätt i chevy chase hemma hos elsa som hade ff med årets första bbq, de där fantastiska tjejerna jag lärt känna här under den korta tiden jag varit här och som jag tycker så mycket om och uppskattar i en oändlighet (<3)!
väl där var det förberedelser som gällde och hela högen var superpeppad på en härlig kväll med sällskap, god mat, struntprat och sånt där viktigt men inte minst fick alla ta del av en ordentlig grillkväll i och med att alla inte har samma vardagsliv med sina familjer här borta.
angelica och frida.
jag grillade tofu som vegetariskt alternativ men hälften trillade igenom gallret och brann upp, överlevde gjorde jag men det hade ju inte skadat med den andra hälften också.
vi blev på kort tid riktiga grillmästare och kunde slutligen sitta ner och äta opp allt det goda.
jossan och emmy,
frida och jenny,
liza, som är än mer ny en mig och som jag roligt nog träffade första gången på ambassaden i stockholm innan jag flyttade hit. vad är oddsen för det? himla fint att bo så nära varandra i alla fall!
angelica höll ett snabbt "tal" om allt det fina och bra som vi får ta del av här innan vi högg in i grillat, sallad, dressing, frukt, bröd och kex för hela högen och om vi var mätta sedan? det blev matkoma deluxe!
mat, skratt, efterrätt (jenny och frida hade köpt georgetown cupcakes <3). så som sig bör, den bästa typen av umgänge.
elsas hund ozzie låg över allas fötter, knuffade, buffade och var i vägen mest hela tiden men vi gillar honom ändå. kallar denna "ange, korven och ozzie" på grund av hur han suktar den där korven som angelica håller i.
kvällen slutade upp i soffan med disneyfilm, filtar och gos innan jag och elsa hoppade in i bilen tillsammans med elsa för att agera chaufförer till nikita som skulle till chinatown i dc för att hoppa på bussen mot new york och spendera sin helg där. på tal om new york, om tre veckor far jag dit med det här gänget, bor två nätter i en hotellsvit vid times square, dansar runt midsommarstång, på klubb och dricker drinkar.
hur bra? väldigt bra! new york, jag längtar efter dig!
 
strax efter att vi kommit hem svidade vi om till pyjamas och jag fick krypa ner bredvid elsa och sova några timmar innan jag klev upp för att agera chaufför ytterligare en gång men då åt min familj som spenderade sin helg i florida vilket innebar långledigt för mig och trevligheter. hurra! 
 
| | Kommentera |

066. en ny hobby och en "ny" fin vän.

i takt med att livet rullar på här borta, tiden går fort och att det redan är juni nästa vecka är sommaren är ett faktum.
 med närmare trettiograder om dagarna och en luftfuktighet som får mig att vissa dagar vilja ta ett bad i en isvak behövs aktivitet som är roligt men som inte leder till suktande efter dusch och vätskepåfyllnad efter tio sekunder.
en sådan aktivitet har kommit att bli tennis. angelica drog med mig en kväll för ett tag sedan till planerna en bit ifrån där vi bor för en match. nytt för mig men jag är fast, och turlig nog spelar mina värdföräldrar tennis så rack och bollar finns det mängder av i garaget vilket gör det så mycket enklare och gissa om min värdmamma tycker att det är roligt att jag börjat spela? 
att kunna kombinera lite nytta från träningen, nöje tack vare tjejen ovan, pausa från barnen och samtidigt få lite färg på nosen gör det till en alldeles perfekt sysselsättning, både på morgonen och på kvällen. angelica och jag tänker bli proffs den här sommaren, punkt slut!
idag är det ensam morgon med killarna, födelsedagsbrunch för en underbar nybliven tjugoettåring vid namn emmy, träning, tvätt, matlagning (mamma, det är dags för mig att prova dina grekiska biffar med feta och timjan ihop med klyftpotatis och tzatsiki!) och kvällsjobb när föräldrarna har cardiotennis som gäller.
klara, färdiga, gå! 
| | Kommentera |
Upp