093. två vänner, tre dagar, fyra städer & mer än trettio mil i en bil i svartvitt del ett.

något som jag på något sätt tappat grepp om sedan jag kom hit är tid och distans. det är inte längre långt att köra en timma för att hämta barn hos kompisar eller på aktiviteter, det är inte konstigt att köra många, många mil för att nå en destination. amerikaner kör bil på ett helt annat sätt än vad majoriteten av alla svenskar gör. de väljer att ta bilen för att hämta barnen även om det är två gator bort, de parkerar närmast entren vid mataffären och deras uppfattning om distans är helknasig då de tycker att en promenad på fem kilometer är hur lång som helst. till exempel. och på något sätt har jag och många andra fångats upp i det här och tappat greppet lite grann.
vår resa startade här, utanför nikitas hus sent på eftermiddagen och sedan åkte vi vidare och hämtade upp contanza och vi kände mest let's get this party started!
det började skymma tidigt men vi var peppade och lyssnade på vår spellista som skulle ta oss igenom många timmar i bilen. en blandning av 90's, gamla och nya favoriter och lite i allmänhet dålig musik men som på något sätt alltid blir bättre i ett fordon med fyra däck.
efter tre timmar var det dags för bensträckare och kissepaus, och när vi insåg att vi inte kört ens en fjärde del av sträckan tidsmässigt var det helt plötsligt väldigt lägligt att äta en blåbärsmuffins också för att fylla på energiförrådet igen.
vi byttes om att köra och snart började det gry igen efter många timmar i mörker och endast bilarnas strålkastare som ljuskälla.
god morgon tanzi och nikita...
...och godmorgon chicago!
 
vad själva staden hade att bjuda på får ni se lite senare, det blev ju någon form av speedad tur eftersom vi var iväg fredag kväll till tidigt söndag morgon och fick lite mindre än en dag i den här fantastiska staden!
 
 
 
 
| |
Upp